Bilde av 1 mai merket fra 1897 er lagt ut på sidene

Vi skriver kanskje litt historie eller i det minste så er noe sikret for historien. Et originalt 1 mai merke i metall fra 1897 har dukket opp. Merket har den originale våpenskjold formen som flere av merkene på denne tiden. Bokstavene og bruken av 8 tallet er også i tråd med andre merker fra denne tiden. Markerer kravet om 8 timers arbeidsdag. Jeg har etter en tilfeldighet og litt detektiv arbeide funnet frem merket. Det ligger heller ikke i Arbeiderbevegelsen arkiv, så langt jeg har funnet ut av. Dette er nok et meget sjeldent merke og det finnes nok kun et fåtall igjen av dette merket. Jeg har vært i kontakt med eier av merket Baste Grøhn og han har gitt meg lov til å legge ut et bilde av merket. Se samlingen av 1 mai merker her 

1 mai merke fra 1897 (OBS! Merke er ikke i samlingen, men ligger i samlingen til Baste Grøhn)

1 mai merke fra 1897 (OBS! Merke er ikke i samlingen, men ligger i samlingen til Baste Grøhn)

Legg igjen en kommentar