Da har bilde av et sjeldent 1.mai merke fra 1900 i metall blitt lagt til i samlingen!

1 mai merke 1900 Merket ligger i samlingen til Jens Otto Havdal!

1 mai merke fra 1900. Merket ligger i samlingen til Jens Otto Havdal!

Da skriver vi historie nok en gang. Det heter at den som leter skal finne og nå har det dukket opp en ny sjeldenhet. Et 1.mai merke fra 1900 i metall har funnet veien inn i samlingen til Jens Otto Havdal. Dette merket er så langt jeg har funnet ut, ikke vært avbildet tidligere og det ligger ikke ute i bildene av 1 maimerker som tilhører til Arbeiderbevegelsens arkiv. Så dette må sies å være av historisk betydning.

Merket er rundt og avviker dermed fra merkene som er kjent fra 1897 og fram til 1917 der alle har hatt en våpenskjold form med unntak av merket i 1914 som var et flagg. Merket har tydelige tegn på at 8 timers arbeidsdag var overordnet viktig og passer inn i tematikken på andre merker fra denne tiden.

Det er bare å glede seg med at litt samler virksomhet og nysgjerrighet bidrar til å skaffe tilveie dokumentasjon på historien til Arbeiderbevegelsen.

Se alle 1.mai merkene.

1 mai merke fra 1897 (OBS! Merke er ikke i samlingen, men ligger i samlingen til Baste Grøhn)

1 mai merke fra 1897 (OBS! Merke er ikke i samlingen, men ligger i samlingen til Baste Grøhn)

Merker, diplomer

Arbeiderpartiets 1. mai-merke fra 1917 (OBS! er ikke i samlingen) men ligger i Arbeiderbevegelsen arkiv Bilde tilhører digitalt museum

Legg igjen en kommentar