Stor nål fra Folkeferie er lagt til i samlingen

Stor Folkeferie nål (dannet 24. mars 1939 nedlagt 31.desember 2012)

Stor Folkeferie nål (dannet 24. mars 1939 nedlagt 31.desember 2012)

Da har en veldig stor nål fra Folkeferie blitt lagt til i samlingen. Dette er nok en servicemedarbeider nål som ble benyttet av ansatte for å vise at de var fra Folkeferie.

Folkeferie var en medlemsorganisasjon for LO forbundene som ble etablert 24.mars 1939 og ble avviklet 31.desember 2012. Typisk organisasjon som skulle gi LO medlemmer noe mer. Dette er på samme måte som at man tidligere har drevet Bank (Landsbanken) og forsikringsselskap (Samvirke).

Formålet til Folkeferie var som navnet tilsier å tilby ferie- og fritidstilbud for LO-medlemmer. Folkeferie har eiet og drevet hoteller, formidlet feriereiser innenlands og utenlands, og også formidlet ferieopphold gjennom mange fagforeningers egne hytter og andre tilbud. Deler av innholdet er nå å finne i «LOfavør»-konseptet.

IMG_2825 (2)

Legg igjen en kommentar