Nærmere 1000 nye 1. mai merker har havnet inn i samlingen denne desember måneden!

1 mai pins fra AP 1 mai pins fra AP 2

Ved en tilfeldighet og med en god porsjon flaks kom julen tidlig i desember dette året. Jeg hadde råflaks og fikk muligheten til å overta en stor samling av 1. mai merker som stod i fare for å kastes. Jeg responderte raskt og sikret meg denne lille skatten av gamle og nye 1.mai merker.

Samlingen bestod av merker fra 1946 og helt opp til 2016, samt noen eldre Arbeiderparti nåler og merker. Nesten alle årene var representert, med fra noen få merker til store mengder av andre merker. Det er noen få årganger som ikke var representert, men det er unntakene. Desember har blitt brukt til å sortere samlingen og til å gå igjennom de enkelte merkene. Noen sjeldenheter har også dukket opp. Noen merker som jeg trodde var sjeldne har blitt langt mindre sjeldne og noen merker jeg trodde var ganske vanlige har vist seg å bli mer sjeldne.

Dette tilskuddet havner nå inn i dublett samlingen siden jag hadde alle merkene fra tidligere.  Det skal imidlertid sies at mange av merkene jeg fikk var oppbevart og behandlet veldig godt og mange kom faktisk i original emballasjen, så de var av god kvalitet. Derfor har mange merker i min originale samling blitt byttet ut med mer perfekte utgaver av merket som var i det nye tilskuddet. Blant annet så er alle merker fra 1993 frem til 2018, nå liggende i uåpnet original emballasje.

Et av merkene som jeg ikke hadde fra tidligere og som skal være sjeldent er et minnesmerke av unionsoppløsningen 50 år. Avbildet på merket er Hjalmar Branting. Den 7 juni 1955 hadde det gått 50 år siden unionsoppløsningen mellom Sverige og Norge. De Socialdemokratiske partiene i de begge land var enige om at dette måtte markeres. Jeg har sjekket med en merkesamler av arbeiderbevegelse merker i Sverige, som kan bekrefte dette.

Nå starter jakten derfor på merker som er fra 1892 og frem til 1940. Skulle du som leser dette sitte på noen slike merker, så hører jeg gjerne fra deg! Send e-post på merke@merke.org

Se samlingen av alle 1.mai merker!

Les saken om Minnesmerker fra unionsoppløsningen!

1 mai pins fra AP 1

Felles svensk/norsk Nålemerke fra for å feire 50 år siden unionsoppløsningen i 1905

Felles svensk/norsk Nålemerke fra for å feire 50 år siden unionsoppløsningen i 1905

 

 

Legg igjen en kommentar