Gammelt merke fra Norsk Havne og Transportarbeiderforbund er lagt til i samlingen

Gammel medlemsnål Norsk Havne og Transport Arbeiderforbund med knapphullsfeste

Gammel medlemsnål Norsk Havne og Transport Arbeiderforbund med knapphullsfeste

Dette aktuelle merket fra Norsk Transportarbeiderforbund sin forløper er fra tiden 1907 til 1917 da forbundets navn var Norsk Havne og Transportarbeiderforbund.

Forbundet ble etablert i 1896 som De Norske Bryggearbeideres Landsorganisasjon, men i 1907 gikk forbundet inn i LO og endret navn til Norsk havne- og transportarbeiderforbund. Dette navnet hadde man fram til 1917 da Havne og Transportarbeiderforbundet slo seg sammen med Norsk kjører- og handelsarbeiderforbund og tok navnet slik vi kjenner det i dag Norsk Transportarbeiderforbund.

Merket er spesielt fordi det er gammelt, men det er det også på grunn av utformingen på baksiden. Dette er faktisk ikke en nålemerke, men et knapphulls merke. Det er laget for å festes i knapphullet på jakkeslaget på dressen.

Legg igjen en kommentar